Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας...

Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, διοργανώνει το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η συμμετοχή φέτος είναι εντυπωσιακή! Πάνω από 1.000 παιδιά έπαιξαν στα 10 μόνο πρώτα σχολεία! Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι θα ξεπεραστούν κατά πολύ οι 3.500 περσινές συμμετοχές, και έτσι ο διαγωνισμός θα μετατραπεί σε μία από τις μαζικότερες σχολικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα!

Σήμερα λοιπόν ήταν η σειρά μας! Η συμμετοχή απίστευτη! Έπαιξαν 61 παιδιά από όλες τις τάξεις (αριθμός που θα ήταν μεγαλύτερος, αν δεν απουσίαζαν μαθητές λόγω ιώσεων), ποσοστό άνω του 50%! Από την τάξη μας έπαιξαν 15 παιδιά (από 17 παρόντες)! Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις Πρωτάκια να κάνουν κινήσεις, προσπαθώντας να κερδίσουν την παρτίδα, ακόμα και με αντίπαλους Εκτάκια (κάποιοι τα καταφέρανε κιόλας)!

Μεγάλος νικητής ο Πέτρος από την Έκτη! Στη δεύτερη θέση ο Σπύρος Δ. από την τάξη μας!

Τα δύο αυτά παιδιά θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στους τελικούς που θα διεξαχθούν την άνοιξη, μαζί με τον Γιώργο από τη Δ', την Τόνια από τη Γ', το Χρήστο από τη Β' και τον Κωνσταντίνο από την Α'.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βέβαια ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές του διαγωνισμού!