Κυριακή 22 Απριλίου 2012

"Αστραπίκας και Βροντίκας, Οι ήρωες του Πόντου": Η επανάκτηση της Πόλης, 1261 μ.Χ."...

Ο Σέργιος από την τάξη μας, έφερε και μας έδειξε ένα πάρα πολύ ωραίο κόμιξ με θέμα την επανάκτηση της Πόλης από τους Βυζαντινούς. Δημιουργοί του οι Νίκος Αγγέλου, Γιάννης Πιτακίδης (στο σενάριο) και Βασίλης Ρεβεζίκας (στα σχέδια).

Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι δύο Πόντιοι από την αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας, οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν τον Αλέξιο Στρατηγόπουλο να ξαναπάρει την Πόλη από τα χέρια των Φράγκων.

Το κόμιξ αποτελείται από περίπου 80 έγχρωμες σελίδες μεγάλου μεγέθους και εξαιρετικής ποιότητας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "otherwise" ενώ προλογίζουν ο Χαράλαμπος Αποστολίδης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω), ο Ηλίας Γιαρένης (Λέκτορας Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο), ο Σπύρος Ορνεράκης (Σκιτσογράφος) και ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης (Σεναριογράφος, Διδάσκων σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

 

Με κλικ στη διπλανή εικόνα θα δείτε και θα διαβάσετε τις πρώτες σελίδες από αυτό το υπέροχο κόμιξ (με μια μικρή αναμονή 1-2 λεπτάκια για να φορτώσει η σελίδα).



Μπορείτε να γυρίσετε τις σελίδες πιάνοντάς τες με το ποντίκι. Με τα πλήκτρα ελέγχου πάνω δεξιά μπορείτε να μεγεθύνετε τις σελίδες, ώστε να είναι πιο εύκολο το διάβασμα, ή να επαναφέρετε στην αρχική μορφή.