Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η πρώτη εμφάνιση του Μπαγκς Μπάνι στην οθόνη...

Ο Μπαγκς Μπάνι, ο σκανδαλιάρης λαγός έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στις οθόνες το 1940. Είχε προηγηθεί μία εμφάνισή του σε ταινία το 1938, αλλά δεν θυμίζει σχεδόν καθόλου τον χαρακτήρα του αξιαγάπητου λαγού. Η αληθινή προσωπικότητά του αναδύθηκε στην ταινία του σπουδαίου καρτουνίστα Τεξ Άβερι «Ένας άγριος λαγός» (A wild hare), που έκανε πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου 1940. Ο λαγός βγαίνει από τη φωλιά του για να πει στον Έλμερ Φαντ την περίφημη ατάκα «Eh, what's up, doc?», που αποτελεί έκτοτε το σήμα κατατεθέν του, μαζί βεβαίως με το καρότο του.

Το πλήρες όνομά του είναι Τζορτζ Γουάσινγκτον Μπάνι, έγινε όμως γνωστός με το παρατσούκλι Μπαγκς (τρελούτσικος). Άσπονδοι εχθροί του είναι ο Έλμερ Φαντ, ο Γιοσεμάιτ Σαμ, ο Μάρβιν ο Αρειανός, ο Ντάφι Ντακ και ο Γουάιλ Κογιότ. Στις περιπέτειες μαζί τους, ο Μπαγκς Μπάνι βγαίνει πάντα νικητής, καθώς σκαρφίζεται μοναδικά, ασυναγώνιστα, παράξενα, παράτολμα αλλά πάντοτε πανέξυπνα κόλπα!

Και βέβαια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι καρτουνίστικοι ήρωες (Μίκυ Μάους, Ντόναλντ, κ.ά) έτσι και ο Μπαγκς Μπάνι στην πρώτη του ταινία έχει αρκετές διαφορές με το σχέδιο που έχουμε συνηθίσει σήμερα.