Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο μεγάλος τελικός στο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στην Κέρκυρα...

Μετά από 8 μήνες, 4.800 συμμετοχές, 73 Πρωταθλήματα Σχολείων και πρωτοφανή αποδοχή από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, η πιο μαζική διοργάνωση που έγινε ποτέ στο νησί, το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας πλησιάζει στην κορύφωση του, με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης.

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο, 400 παιδιά θα διαγωνιστούν στην Τελική Φάση!

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε 13 κατηγορίες κατά τάξη, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ’ Λυκείου. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 12 Μαΐου, 09:00 (Νηπιαγωγεία, Α'-Β' Δημοτικού, Γυμνάσια), ενώ οι κατηγορίες Γ' – Στ' Δημοτικού και Λύκεια θα αγωνιστούν την Κυριακή 13 Μαΐου, 09:00 στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας. Θα παιχτούν 5 παρτίδες, με το ειδικό σκακιστικό «Ελβετικό» σύστημα, χωρίς να αποκλείεται κανένας μέχρι το τέλος των αγώνων. Οι νικητές σε περιπτώσεις ισοβαθμίας καθορίζονται με το σύστημα άρσης ισοβαθμιών Μπούχολτζ, της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η επίσημη τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ θα καλυφθεί από τα Μ.Μ.Ε. του νησιού

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2011. Τα επιμέρους Πρωταθλήματα έγιναν στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κέρκυρας. Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερή η ενθουσιώδης αποδοχή της διοργάνωσης τόσο από τους μαθητές,-γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην εκρηκτική αύξηση του αριθμού των συμμετοχών- όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Τα Πρωταθλήματα ήταν εξαιρετικά μαζικά (υπήρξαν σχολεία που πήρε μέρος το 100% των μαθητών!) και οι απονομές των επάθλων στους νικητές αλλά κι σε όλους όσοι έλαβαν μέρος μετατρέπονταν σε μικρές σχολικές γιορτές. 

Η διοργάνωση έγινε από τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, το σκακιστικό σύλλογο του νησιού και αρχαιότερο στην Ελλάδα με τη συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, που ανέλαβαν την πλήρη χορηγία των Πρωταθλημάτων, κάνοντας μια πολύτιμη προσφορά στην Κερκυραϊκή νεολαία. Και βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε την αποφασιστική συμβολή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ανέλαβε την χορηγία των Επάθλων, Βραβείων και Μεταλλίων του Τελικού!

Αναδημοσίευση από
incorfu.gr