Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αγρότες από το ...διάστημα;

Κάτι απίστευτο συμβαίνει στα χωράφια της Βρετανίας, αλλά και άλλων περιοχών του κόσμου (πάνω από 70 χώρες έχουν αναφέρει παρόμοιες περιπτώσεις).

Διάφορα περίεργα σχήματα εντυπώνονται μέσα σε μία μόνο νύχτα σε χωράφια που είναι καλλιεργημένα με σιτάρι, καλαμπόκι και άλλα δημητριακά! Λυγίζοντας τους βλαστούς των δημητριακών μέχρι το έδαφος, δημιουργούνται απίστευτα και πολύπλοκα, αλλά τέλεια, γεωμετρικά σχήματα. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει πειστική απάντηση για το ποιος ή τι (!!!) προκαλεί αυτά τα φαινόμενα.

Τα σχήματα αυτά ονομάζονται "αγρογλυφικά" (crop circles, στα αγγλικά) ακριβώς επειδή εμφανίζονται στους αγρούς. Το παλιότερο αγρογλυφικό έχει εντοπιστεί το 1647 (!) στην Αγγλία και τότε οι άνθρωποι το θεώρησαν ως διαβολικό σημάδι. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πάνω από 10.000 (με το 90% από αυτά στη νότια Αγγλία), άλλοτε με απλά σχέδια και άλλοτε με τόσο σύνθετα, που δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι έγιναν από χέρι ανθρώπου και μάλιστα τόσο γρήγορα.

Σχεδόν σε όλα τα αγρογλυφικά, κυρίαρχη θέση έχει ο κύκλος. Σε ένα από αυτά υπάρχουν πάνω από 400 κύκλοι! Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα σχήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση όλα είναι φτιαγμένα με απίστευτη γεωμετρική ακρίβεια και τελειότητα. Και με τη σκέψη ότι οι διαστάσεις τους είναι κάτι εκατοντάδες μέτρα (στο βιντεάκι κάπου φαίνονται και άνθρωποι, οπότε μπορεί εύκολα να γίνει σύγκριση μεγεθών), και ότι έγιναν σε μία μόνο νύχτα, τότε εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι τα έχουν φτιάξει και επισκέπτες από... 

(λέτε;)